Trendy kulinarne na imprezach firmowych

Trendy kulinarne na imprezach firmowych

Gastronomia uważana jest za jedną z tych branż, w której nieustannie pojawiają się nowe trendy. Goście lubią ciekawe, nowoczesne rozwiązania, a zachwycające trendy pojawiają się wręcz natychmiastowo. Niektóre z nich zostają na długo w pamięci, inne natomiast znikają po sezonie. Jakie trendy królują na imprezach firmowych? Jaka oferta cateringowa dla firm spełni nasze oczekiwania?

O czym należy pamiętać, organizując imprezę firmową?

Zarówno atrakcje na event, jak i wyszukane potrawy i napoje nie mogą przysłonić firmowej rzeczywistości. Dlatego więc trzeba pamiętać o kilku wskazówkach, które pomogą wybrać najlepszą rozrywkę i jedzenie dla zebranych. Aby wszystko przebiegło pomyślnie, należy:

  • zadbać o uczestników eventy,
  • uwzględnić budżet imprezy firmowej,
  • jasno określić cel eventu.

Ciekawa oferta cateringowa dla firm — co warto wybrać na nadchodzący event?

Nie tajemnicą jest, że człowiek najedzony, to szczęśliwy człowiek. W związku z powyższym, wybrana oferta cateringowa dla firm powinna być dobrze przemyślana — tylko wtedy zadowoli uczestników, a tym samym poprawi ich nastrój i atmosferę na evencie. Dużą popularnością cieszą się takie trendy, kulinarne, jak:

  • Eko — friendy — świadomość ekologiczna przejawia się w gastronomii od lat, jednak w najbliższym czasie może zyskać na sile. Kryzys klimatyczny sprawił, że ludzie jeszcze bardziej dbają o planetę. Biologiczne produkty, filtrowana woda oraz łatwe w recyklingu opanowania, to bez wątpię ja gorące tematy na każdą imprezę firmową.
  • Mocktaile — to doskonała opcja dla sportowców, kierowców oraz osób nieprzepadających za wysokoprocentowymi trunkami. Cocktaile bezalkoholowe to intensywnie rozprzestrzeniający się trend, dzięki któremu każdy uczestnik zabawy może cieszyć się kolorowymi, wymyślnymi drinkami bez wyrzutów sumienia.
  • Lokalne alkohole oraz nietypowe połączenia — ciekawym pomysłem są polskie wina oraz nalewki z nieco zapomnianych owoców. Lojalność jest bardziej prestiżowa i modna od światowych marek
  • Afrykańskie smaki — kuchnia Afryki Zachodniej i Północnej to bez wątpienia ciekawy trend w cateringu na imprezy firmowe. Wyraziste smaki, superfoods, jaskrawe kolory i aromatyczne przyprawy, to coś, co sprawdzi się na każdym evencie
  • Catering tematyczny — pożywienie będzie nie tylko dodatkiem na evencie, ale również jego integralną częścią. Catering dostosuje się do tematu przewodni — na pirackim party będzie można spotkać karaibskie menu, natomiast w zabawie o przewodni Black and Wbite, potrawy wyłącznie w tych kolorach